subota, 24. svibnja 2008.

NOVO PLANINARSKO DRUŠTVO U OKRILJU BIOKOVA


Dana 03. svibnja u Rašćanima održana je osnivačka Skupština Hrvatskog planinarskog društva Rašćane. Da bi društvo moglo biti registrirano u skladu sa Zakonom usvojen je Statut i izabrano rukovodstvo i tijela udruge. Za predsjednika je izabran Niko Lendić, za dopredsjednika Jurica Kovačević, a uz navedene u Izvršni odbor izabrani su još Mate Bašić, Mario Pavković, Ivo Erceg i Mate Pavlinović. Tajnik udruge je Marko Selak.

Prema broju članova u inicijativnom odboru i broju prisutnih na Skupštini možemo očekivati da će društvo doprinijeti razvoju i omasovljenju planinarstva sa sjeverne strane Biokova kao i revitalizacija tog prostora. Sad predstoji registracija udruge pri uredu Državne uprave i nakon toga učlanjenje u Hrvatski planinarski savez.
Sve veće zanimanje za planinarstvo kao i teritorijalno pokrivanje cijelog prostora oko Biokova zasigurno će doprinijeti većoj planinarskoj aktivnosti. Svoju podršku novom Društvu obećali su HPD Biokovo – Makarska, HGSS stanica Makarska, Park prirode Biokovo i HPD Sv. Jure - Zagvozd.

Slike i tekst: Stipe Bušelić

Nema komentara: